Komedija Branislava Nušića “Sumnjivo lice” u Domu kulture

Plakat

Riječ je o tekstu (napisanom još davne 1888.) koji kritički sagledava srpsku provinciju i njezinu ograničenost u kojoj vlada korupcija i karijerizam.
Kontekst je jednako aktualan i jednako primjenjiv na današnje društvo. Ova Nušićeva komedija bila je zabranjena kada je napisana, jer je govorila o vlasti onako kako vlast nije željela slušati, upozoravajući da su pojave koje bi trebale biti društvene anomalije postale pravilo…
Nušić ismijava korumpiranu vlast i nepismenost ljudi na visokim pozicijama. U malom provincijskom mjestu pojavljuje se sumnjivo lice, a cjelokupni aparat lokalne vlasti angažira se na njegovom hvatanju. Tijekom potrage saznaje se da je „opasan, sumnjivi čovjek“, zapravo budući načelnikov zet koji se, u strahu od roditelja svoje buduće supruge Marice, prijavio pod lažnim imenom. Tu nastaje niz apsurdno komičnih situacija čiji je cilj razotkrivanje političke korumpiranosti i malograđanskog mentaliteta. 
U jedno smo sigurni: smijeha, zabave i humora neće nedostajati!
Za dobru zabavu i smijeh potrudili su se glumci koji nikoga neće ostaviti ravnodušnog. Jerotiju Pantića (predsjednika općine) utjelovio je Aleksandar Bogdanović, Anđu (njegovu ženu) glumi Tatjana Bertok Zupković, Maricu (njihovu kći) Ivana Čabraja Soldo, a uz njih su i ostali glumci: Vladimir Tintor, Miroslav Čabraja, Duško Modrinić kao (Vića, Žika, Mislav – općinski činovnici), Aljoša Čepl (Tasa), Mario Rade (Aleksa Žunić), Davor Žunić (gazda Spasa), Anita Schmidt (gazda Miladin), Zorislav Stark (Josa) i Mislav Šimić (Đoka).

S veseljem Vas pozivamo na gostovanje HNK Osijek s predstavom “Sumnjivo lice” u četvrtak, 23. ožujka u 20,00 sati u Domu kulture.

Ulaznice se mogu kupiti u tajništvu Učilišta, Relkovićeva ulica 4, ili rezervirati na: 035/331-010, 331-011, 331-012,

099/331-0115, e-mail: poumar@sb.t-com.hr

Cijena ulaznice: 50,00 kuna

25,00 kuna za učenike

 

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

komentar/a

Mozete preskociti ovo i ostaviti odgovor..

Komentiraj

Morate biti logirani za pisanje komentara.