Europski tjedan “Djeca u Europi mogu skupa”

Plakat

U subotu 12. svibnja 2018., na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški održati brojni kulturno-zabavni sadržaji povodom Europskog tjedna.
Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška, Udruga slijepih Nova Gradiška, Biciklistički klub “Psunj” Nova Gradiška i Udruga Volontera Nova Gradiška organiziraju manifestaciju “Djeca u Europi mogu skupa”.

Program počinje u 10.30 sati svečanim otvorenjem na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški. Nakon toga počinje povorka folklornih skupina, a u 11.00h Smotra dječjeg folklora, na kojoj nastupaju dječja folklorna društva iz Rajića, Požege, Vrpolja, Drežnika, Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

U 10.30 počinje i Biciklijada kroz Novu Gradišku, a Udruga slijepih i Udruga volontera pripremaju štandove s radovima, te kreativne radionice.

U slučaju lošeg vremena, manifestacija će se održati u Domu kulture Nova Gradiška s početkom u 11.00h.

Cilj ove 2. manifestacije “Djeca u Europi mogu skupa” je okupljanje i druženje djece različitih interesa, od ljubavi prema sportu, kulturi i umjetnosti. Manifestacija se održava i povodom Europskog tjedna, a njezinu važnost prepoznali su i brojni sponzori: Cetina voda, Koestlin, Mreža mladih Hrvatske, Pekara Capan, Pekara Anton, Pekara Nikopek, Pekara Europa.
Važno je napomenuti da je manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. jer u njoj sudjeluju isključivo djeca, a očekuje se oko 300 sudionika.

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

komentar/a

Mozete preskociti ovo i ostaviti odgovor..

Komentiraj

Morate biti logirani za pisanje komentara.