Izvješće PU Brodsko-posavske

Ilustracija

SAŽETAK
Jučer je na području policijske uprave je evidentirano 16 kaznenih djela, od kojih je većina (13) protiv imovine. Dogodile se četiri (4) prometne nesreće, od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije (2) osobe teže ozlijeđene i dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentiran je jedan prekršaj iz javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj neprijavljivanja boravka stranca, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji i jedan (1) carinski prekršaj. 

KAZNENA DJELA
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i 19-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe. Utvrđeno je da su oni, tijekom srpnja prošle godine, provalili u prostorije udruge u Slavonskom Brodu, u Marjanovićevoj ulici, otuđivši veću količinu vitaminskih pripravaka za uvećanje tjelesne mase i tako oštetili vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija protiv obojice dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi.

Jučer su policijski službenici utvrdili da je 41-godišnjak, 29. srpnja, u naselju A. Hebranga, otuđio bicikl koji je vraćen 67-godišnjem vlasniku. U vezi kaznenog djela krađe, policija je oštećenog upoznala s mogućnošću pokretanja privatne tužbe.

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe. Utvrdili su da je on, 31. srpnja/1. kolovoza, na području općine Dragalić, tijekom noći, provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 55-godišnjaka i iz unutrašnjosti demontirao i otuđio više raznih predmeta (TV LCD, DVD, slavine i dr.). Također je utvrđeno da je on, tijekom kolovoza provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 75-godišnjaka, demontirao i otuđio više raznih predmeta (mješalice za vodu, TV LCD i dr.). Policija protiv njega dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi. 

Jučer, oko 14 sati, 59-godišnjakinja je prijavili policiji, da joj je oko 13.50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici J. Hoffmana, mlađa muška osoba otrgnula zlatni lančić koji je nosila oko vrata i pobjegla trčeći. Policija traga za počiniteljem.

Oko 12 sati, jučer je u Policijskoj postaji Nova Gradiška, zaprimljena dojava da je netko oštetio grobnicu (vlasništvo 25-godišnjaka) na gradskom groblju u Novoj Gradiški. Policija nastavlja rad u cilju utvrđivanja činjenica i pronalaska počinitelja kaznenog djela povrede mira pokojnika.

U Policijskoj postaji Vrpolje, jučer oko 14 sati, zaprimljena je dojava, da je netko na području općine Sikirevci, na županijskoj cesti 4220, oštetio više prometnih znakova. Policija je obavijestila Županijsku upravu za ceste, nadležnu za sanaciju, te nastavlja rad u cilju utvrđivanja važnih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

PROMETNE NESREĆE
Oko, 5.15 sati, jučer, u Novoj Gradiški, u Mažuranićevoj ulici se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 21-godišnji biciklist. Prometna nesreća se dogodila jer je biciklist, skrenuo ulijevo, ne uvjerivši se da to može učiniti bez opasnosti i to u trenutku dok ga je vozilo Passat pretjecalo, koje ga je udarilo, nabacilo na vozilo, te je pao na kolnik. Ozlijeđeni biciklist je zbrinut u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je zadržan na liječenju zbog teških ozljeda. Policija protiv 21-godišnjaka dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu, a Općinskom državnom odvjetništvu obavijest o prometnoj nesreći. 

Jučer, oko 14.50 sati, u Slavonskom Brodu, Pilareva ulica, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen vozač mopeda. Prometna nesreća se dogodila, jer je 19-godišnjak upravljajući mopedom, zbog neprilagođene brzine, prilikom skretanja udesno na kolni ulaz, izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je teško ozlijeđen i zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv njega dostavlja obavezni prekršajni nalog Prekršajnom sudu i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ
Jučer, oko 8 sati, na području općine Vrbje, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su intervenirali zbog narušavanja javnog reda i mira. Utvrdili su da je 82-godišnjak remetio javni red i mir, na ulici, vrijeđajući pogrdnim riječima 40-godišnjakinju koja se vozila biciklom. Zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije, starac je ženu srušio s bicikla i ošamario nekoliko puta. Nije bilo težeg ozljeđivanja. Policija protiv 82-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

komentar/a

Mozete preskociti ovo i ostaviti odgovor..

Komentiraj

Morate biti logirani za pisanje komentara.