16. manifestacija “Uskrs uz tamburu” u Gunjavcima

Foto arhiva

Foto arhiva

Uskrs je najveći kršćanski blagdan i u Slavoniji se do njega uvijek držalo. Starim običajima našega kraja, poznato je od davnina, redovito se pridružuje i tambura uz koju se pjeva u konjskim zapregama, pa tako ni 16. uskrsna manifestacija u Gunjavcima “Uskrs uz tamburu” neće proći bez najtanjih žica koje srce diraju i najljepših konja.
Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, pridružite se narodnom veselju u Gunjavcima. Program “Uskrsa uz tamburu”, kojeg su pripremili vrijedni članovi Mjesnog odbora Gunjavci uz pokroviteljstvo Općine Rešetari, uistinu je bogat.

Od 15,30 sati svakako ne propustite povorku konjskih zaprega od Adžamovaca do doma u Gunjavcima, gdje će u 17,00 sati biti održan izbor i proglašenje one najljepše. Bogat kulturno-umjetnički program zatim se u 17,15 sati na istome mjestu, u Društvenom domu Gunjavci, nastavlja uz nastupe Kulturnih umjetničkih društava Rešetari i Drežnik, te tamburaške sastave Ledina iz Cernika i Satir iz Davora.

Nakon manifestacije bit će upriličen zabavni program u Područnoj školi uz grupu “Lutalice”. Stoga, ne zaboravite na Gunjavce na drugi dan Uskrsa, proslavite uskrsnuće Isusovo uz najljepše zvuke tambure i najljepše konjske zaprege kojima se dičimo stoljećima.

 

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

komentar/a

Mozete preskociti ovo i ostaviti odgovor..

Komentiraj

Morate biti logirani za pisanje komentara.