Počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima

Položeni vijenci pred spomen obilježje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima

Položeni vijenci pred spomen obilježje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima

U povodu Vojno-redarstvene akcije “Bljesak” jutros su u 8 sati položeni vijenci pred spomen obilježje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te pred bistu prvog predsjednika RH dr.Franje Tuđmana.

Vijence su položila izaslanstva udruga roditelja, djece i  udovica poginulih branitelja; udruge branitelja 121. brigade HV-a, predstavnici Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška, izaslanstva HV-a i MUP-a, predstavnici političkih stranaka i javnih institucija te udruge građana. Molitvu za branitelje je predvodio velečasni Perica Matanović. 

Izaslanstva vojske i policije

Izaslanstva vojske i policije

– Idemo u Okučane. Kada smo išli ’91. trebamo i danas. Mi branitelji možemo svuda ići bez stida, kaže jedan od branitelja koji je došao odati počast poginulim i nestalim suborcima.

 

 

OBILJEŽAVANJE 18. OBLJETNICE VRA  “BLJESAK” U OKUČANIMA

Nakon budnice ulicama Okučana u 9 sati, u 10 sati počinje komemoracija, polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred središnjeg križa uz postroj ratnih zastava.

U 10,45 h svečano se otvaraju sportske igre hrvatskih branitelja a u 11 sati u župnoj crkvi sv.Vida počinje sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve  koju će predvoditi vojni ordinarij Juraj Jezerinac u koncelebraciji sa biskupom Antunom Škvorčevićem.

U 12,15 h u Domu hrvatskih branitelja, u Ulici  A. Stepinca 11 otvara se Spomen soba VRA “Bljesak” a u 12,30 sati za sve je uzvanike i građane pripremljen vojnički grah i druženje.

U drugom dijelu obilježavanja “Bljeska” u Okučanima se u 14 sati očekuje dolazak oko 200 motorista, sudionika 1. moto-defilea Bljesak,  a od 16 sati počinje glazbeni program uz rock orkestar iz Osijeka te KUD Tkanicu iz Okučana.

Autor: S. R. / RadioNG.hr

 

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

komentar/a

Mozete preskociti ovo i ostaviti odgovor..

Komentiraj

Morate biti logirani za pisanje komentara.