VIDEO: Nastavak Zvjezdanih staza najgledaniji u kinima SAD-a

Zvjezdane staze

Zvjezdane staze

“Zvjezdane staze: U tami”, najnoviji nastavak klasične intergalaktičke franšize, izbio je sa zaradom od 70,6 milijuna dolara uvjerljivo na vrh ljestvice po prodanim ulazniacama ovoga vikenda u kinima Sjedinjenih Država i Kanade.

Novo 3D putovanje kapetana Kirka i posade Enterprisea bacilo je na drugo mjesto moćnog “Iron Mana 3” koji je zaradio 35,2 milijuna dolara. Drama “Veliki Gatsby” o vremenima jazza na trećem je mjestu s 23,4 milijuna dolara, po procjeni filmskih studija. 

Prodaja ulaznica za “Zvjezdane staze: U tami” ipak nije uspjela dostići nastavak “Zvjezdanih staza” iz 2009. koji je zaradio 75,2 milijuna i bez skupljih ulaznica za 3D projekcije.

“U tami” je produkcija koja je stajala 190 milijuna dolara, premijerno je prikazana u srijedu i prvog vikenda prikazivanja se očekivano našla na prvom mjestu po zaradi od ulaznica. Prodaja do nedjelje, međutim, nije dostigla 100 milijuna dolara koliko se predviđali neki analitičari.

Na međunarodnim tržištima, na koja je došao u četvrtak, film je zaradio 80,5 milijuna dolara, te ukupno zaradio 164,5 milijuna dolara, objavio je Paramount.

(Hina) www.dalje.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Komentari

komentar/a

Mozete preskociti ovo i ostaviti odgovor..

Komentiraj

Morate biti logirani za pisanje komentara.